Kwaliteit en bescherming

Onze mondkapjes zijn uitsluitend bestemd voor bedrijven en particulieren en zijn privé en in het openbaar te gebruiken. Ze zijn dus niet voor medische doeleinden geschikt of getest.

Het dragen van een mondkapje voorkomt dat druppeltjes uit de luchtwegen van mensen die besmet zijn over kunnen springen naar anderen. Dit geldt met name voor mensen die zonder dat het doorhebben besmet zijn met het coronavirus. Mensen met klachten moeten immers thuisblijven van de regering. Het gaat dus in zekere zin niet om het beschermen van jezelf, maar het beschermen van anderen. Het goed wassen van het mondkapje op 60 graden is essentieel voor het bewaren van de gezondheid.

Vanaf 1 juni gaat het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling rijden. Reizigers zijn dan wel verplicht een 'niet-medisch' mondkapje te dragen.  Momenteel zijn er nog geen richtlijnen vanuit het  RIVM omtrent de niet-medisch mondkapjes. Zie hiervoor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Onze mondkapjes voldoen wel aan de Belgische richtlijnen voor niet-medische mondkapjes. In België zijn deze per medio mei verplicht in het OV en onderwijs.

Elk textiel product dat voorzien is van het OEKO-TEX® 100 certificaat is uitvoerig getest op eventuele schadelijke stoffen en niet schadelijk bevonden voor langdurig gebruik op de menselijke huid.

 • Was voor en na het afzetten van het mondkapje je handen minimaal 20 seconden met water en zeep.
 • Raak tijdens het op- en afzetten alleen het elastiek aan.
 • Zorg dat je mond, neus en kin goed bedekt zijn en raak het mondkapje daarna niet meer aan.
 • Gebruik het mondkapje maximaal drie uur per uur keer.
 • Bewaar een schoon en gebruikt mondkapje apart van elkaar in een afgesloten of bakje.
 • Zolang je hem draagt, moet je zo veel mogelijk van het mondkapje afblijven. Dus niet tussendoor het mondkapje op- en afzetten om te eten of te drinken. De buitenkant van het kapje kan besmet zijn geraakt.
 • Het mondkapje was je op zestig graden op een volledig wasprogramma voordat je het weer gebruikt.
 • Gebruik geen wasverzachter.
 • Was je handen nadat je het mondkapje in de wasmachine hebt gestopt.

De mondkapjes zijn wasbaar op een temperatuur van 60 graden. Door op 60 graden te wassen dood je het virus.

Product en productie

Premium is uitgevoerd met 2 lagen stof. Dit zorgt voor een betere filtercapaciteit en is mooier en beter afgewerkt met stikranden.  De Budget versie bestaat uit éé laag stof en is niet voorzien van de extra binnenzijde. De afwerking is basic en alleen schoon gesneden. Deze biedt dus wel bescherming, maar de afwerking en bescherming zijn dus geschikt voor een lager budget.

De bedrukte zijde en de binnenzijde is gemaakt van een 220g grams polyester stof. Deze zijn beide OEKO-TEX® 100 gecertificeerd.

Deze zijn ook gemaakt van een 220g grams polyester stof maar bestaat uit een laag materiaal. Ook dit materiaal is OEKO-TEX® 100

De kapjes worden digitaal bedrukt met sublimatie inkt. Tijdens het sublimatieproces wordt het kleurpigment opgesloten in de vezel van het materiaal. Hierdoor is de inkt niet schadelijk en kan het geen irritatie veroorzaken aan de huid. De combinatie van stof en inkt zijn absoluut niet schadelijk voor de gezondheid.

De mondkapjes worden bij M2 Printing B.V. in Enkhuizen (NL) bedrukt, gesneden, afgewerkt en verpakt. Alle medewerkers houden zich aan de veiligheidsnorm van de RIVM.

De mondkapjes zijn herbruikbaar, wel adviseren wij in verband met de hygiëne om de mondmaskers dagelijks (na gebruik) te wassen op 60 graden Celcuis.

Bestelproces en editor

Wij bieden je de optie aan om een ontwerp te maken in onze ontwerpmodule. Deze is gemakkelijk in gebruik waardoor jij jouw mondkapje naar wens kan maken. Heb je toch vragen over het maken van een ontwerp? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Je kunt super snel je mondkapje bestellen.

 1. Kies eerst je product. Wil je een premium, of een budget mondkapje?
 2. Kies de hoeveelheid
 3. Je ontwerp: Heb je zelf al een ontwerp? Wil je makkelijk en snel een ontwerp maken via onze editor? Of laat je het ontwerp opmaken door M2?
 4. Vul je gegevens in en wij doen de rest!
   

Levertijd en transport

Omdat wij de mondkapjes zelf produceren, kunnen wij snel leveren. Wij hanteren een standaard levertijd van 8-10 werkdagen, bij grote aantallen (vanaf 1000 stuks) is de levertijd in overleg. Wil je de mondkapjes eerder in huis? Neem dan contact met ons op!